Felhívás Mindenszentek és Halottak napja alkalmából.

nike romaleos ii power lifting cheapbestselected.com
New Balance China Fake 580 MRT580DD click here now
Adidas Adizero Three Stripe Life, Adidas Adizero 8. 0 3 Stripe Life adidas adizero three stripe life, adidas adizero 8. 0 3 stripe life

1_kep.jpg

Közeleg Mindenszentek és Halottak Napja, amikor a temetőkben felkeressük elhunyt szeretteink nyughelyét.
Sajnos a temetőket nem mindenki azért látogatja, hogy szerettei sírjára koszorút tegyen. Amíg Önök kegyelettel emlékeznek, a bűnelkövetők csak az alkalomra várnak.
Sokan indulnak az elkövetkezendő napokba a temetőkbe, hogy a sírokra a kegyelet koszorúival, virágaival díszítsék, meggyújtják az emlékezés gyertyáját. Szomorúan tapasztalható, hogy ebben az időszakban közvetlenül a temetők környékén gyakrabban fordult elő gépkocsi-feltörés, kerékpárlopás, a sírokról virág, koszorú, kegytárgy tűnik el, valamint, hogy a lakástulajdonos távollétét kihasználva betörés, besurranás történik.

2_kep.jpg

A Békéscsabai Városi Polgárőrség szolgálat szervezése során az idén is kiemelt figyelmet fordít a kegyelet napjaira. Viszont az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük az Önök fokozott odafigyelését is, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés.
A Békéscsabai Városi Polgárőrség az alábbi tanácsokkal szeretne segíteni.
• Mielőtt felkeresik szeretteik sírját, győződjenek meg arról, hogy járművüket, biciklijüket biztosan lezárták.

3_kep.jpg

• Amíg kegyeletüket leróják, ne hagyják értékeiket (táska, mobiltelefon, GPS-készülék, pénztárca, bankkártya, kulcsok, kabátok, stb.) autójukban. Még üres táskát se hagyjanak az utastérben! Az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot, vagy feltörni a zárat. A megszerzett kulcsok, iratok, az abban lévő információk pedig újabb visszaélésre csábíthatnak. Például, a táskában hagyott iratok alapján könnyen be lehet azonosítani az illető lakáscímét, ami lehetőséget ad egy lakásbetörésre is. Kérjük, vegyék figyelembe, az autó nem értékmegőrző.

4_kep.jpg

• Soha ne hagyják őrizetlenűl táskájukat miközben a sírt rendezik, még ha csak épp vízért, vagy a hulladékkonténerhez mennek is!
• Tanácsoljuk, okmányaikat, értékeiket mindig kabátjuk vagy táskájuk belső zsebeiben (ahol érzik is őket), lehetőleg több helyre elosztva tartsák!
• Fokozottan figyeljenek értékeikre, különösen, ha tömegközlekedéssel utaznak, vagy ha tömegben tartózkodnak!
• Kérjük, amennyiben temetői lopást, viráglopást, autófeltörést, vagy egyéb jogsértést tapasztalnak,
kísérjék figyelemmel a gyanús személyek, gépkocsik mozgását, és jelezzék a rendőröknek, vagy polgárőröknek.
Hívják a 112-es segélyhívót.

Bugyinszki Tamás
Békéscsabai Városi Polgárőrség
elnök
info@polgarorseg-bekescsaba.hu