XXIII. Országos Polgárőrnap Nyíregyházán.

nike romaleos ii power lifting cheapbestselected.com
New Balance China Fake 580 MRT580DD click here now
Adidas Adizero Three Stripe Life, Adidas Adizero 8. 0 3 Stripe Life adidas adizero three stripe life, adidas adizero 8. 0 3 stripe life

Nyíregyházán 2017. június 24-én rendezték meg a XXIII. Országos Polgárőrnapot.

01_xxiii-orsz-polg-nap_ai-777x437.jpg

Jelen volt dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke, dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója, Nyitrai Zsolt, miniszterelnöki megbízott, Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, dr. Károlyi László, a Magyar Posta Zrt. biztonsági főigazgatója, a Rendőrség, a katasztrófavédelem, a büntetés végrehajtás képviselői, polgármesterek és polgárőr vezetők. S ott voltak a Kárpátaljai Polgárőrség képviselői is.

06_xxiii-orsz-polg-nap_nyitrai-zsolt-min-bizt_ai.jpg
Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott lépett a mikrofonhoz. Aki a miniszterelnöki kabinet nevében mondott köszönetet az önkéntes bűnmegelőzők áldozatos munkájáért, majd felolvasta Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a polgárőrökhöz írott köszöntő és tevékenységüket köszönő levelét.

07_xxiii-orsz-polg-nap_turos-andras-polg-elnok_ai.jpg

Dr. Túrós András Országos Polgárőr Szövetség elnöke. Aki beszédében azt hangsúlyozta: a mai ünnep nem csak azoké, akik itt vannak Nyíregyházán, hanem a több, mint 60 ezer magyar polgárőré. Az itt jelenlévők a szórakozás és kikapcsolódás mellett az állami és rendészeti szervek vezetői előtt ily módon is hitet tesznek az ország biztonsága, a bűnmegelőzés iránti elkötelezettségük mellett! A mai polgárőrnap a rendészeti összefogás ünnepe is – hangoztatta a szónok, aki kifejtette: soha nem volt olyan összefogás a Rendőrség, a Polgárőrség, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az önkormányzatok között, mint napjainkban! A Polgárőrség egyfajta híd szerepét tölti be, motorjai lettek ennek az összefogásnak! Ugyanakkor ne feledjük: más üzenete is van a mai napnak! „Kegyes” királyunk, Szent László emlékéve van. Őt választotta védőszentjévé májusban az OPSZ Küldöttgyűlése. Éljünk és dolgozzunk az ő iránymutatása szellemében. A Polgárőrség közbiztonsági kincs, nemzeti érték – emelte ki az OPSZ elnöke, aki végül tartalmas ünnepet kívánt az önkéntes bűnmegelőzőknek és családtagjaiknak.

08_xxiii-orsz-polg-nap_pinter-sandor-belugyminiszter_ai.jpg

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter külön köszöntötte azt a 150 polgárőrt – közöttük az 50 Ifjú Polgárőrt – aki ma tesznek ünnepélyes fogadalmat, kötelezik el magukat a közrend, a közbiztonság védelme mellett. Ami ma Magyarországon szilárd és szélsőségektől mentes. És ez a polgárőröknek is köszönhető, miként az is, hogy a rendőrökkel közös tevékenységüknek köszönhetően hazánkban az elmúlt hét év alatt felére csökkent a közterületi bűnelkövetés.

A belügyminiszter kiemelte: a polgárőrök szabadidejüket áldozzák fel a települések biztonságáért, óvják az iskolák, óvodák környékén a gyermekeket, s részt vesznek a határvédelemben is.

Hozzátette: ehhez az önkéntes munkához többféle támogatást kapnak az önkéntes bűnmegelőzők. Az idei és a jövő évi költségvetésben a kormány több, mint 1 milliárd forintot biztosít a Polgárőrségnek, ami ötszöröse a 2010-es összegnek. Emellett 30 ezer láthatósági mellényt, robogókat, kerékpárokat és pályázati úton szolgálati gépjárműveket is kaptak. A Belügyminisztérium előterjesztése alapján több olyan törvénymódosítást szavazott meg a parlament, amely a polgárőrök tevékenységét támogatja. Az Országos Polgárőr Szövetség biztonsági stratégiát követő programokat dolgozott ki, mint a 300×100 Biztonság, a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program, vagy a határvédelmi tevékenység. Ezek mindegyike illeszkedik a Rendőrség programjaihoz, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács célkitűzéseihez.
Az együtt gondolkodás, a közös cél és a közös végrehajtás mintapéldája, Hogy Papp Károly r. altábornagy, az ORFK vezetője, dr. Túrós András, az OPSZ elnöke és dr. Hatala József, az NBT elnöke felismerték az ebben rejlő lehetőségeket, s ennek megfelelően cselekedtek.

Büszke vagyok arra, hogy én is polgárőrnek vallhatom magam! Folytassuk a megkezdett munkát, őrizzük hazánk biztonságát! Köszönöm az eddigi munkát, további sikereket polgárőrök! – fejezte be beszédét a belügyminiszter.

10_xxiii-orsz-polg-nap_ai.jpg

Következtek a legünnepibb pillanatok: az új polgárőrök fogadalomtétele. Farkas Viktória Ifjú Polgárőr előmondásával 150 polgárőr – közöttük 50 Ifjú Polgárőr – tett fogadalmat az ünneplők előtt Erkel Ferenc: Bánk bán című operájának Hazám, hazám című betétdala zenei aláfestése mellett.

12_xxiii-orsz-polg-nap_ai.jpg

Az esküt tetteket, s valamennyi polgárőrt áldotta meg ezt követően valamennyi történelmi egyházfelekezet nevében Bodnár Máté református lelkész.

15_xxiii-orsz-polg-nap_bodnar-mate-reform-lelkesz_ai.jpg

Azután gazdát cserélt a vándorzászló, amelyet az elmúlt évi rendező, Győr-Moson-Sopron megye polgárőr szövetségének elnöke, Csaplár Zoltán adott át a szabolcsiak képviselőinek, a szervezőbizottság társelnökeinek, Cidor Mihálynak és Lisovszki Róbertnek. Az ünnepség elismerések átadásával, majd a Szózat hangjaival ért véget.

Dr. Pintér Sándor ezt követően utazott vissza Budapestre, míg a többiek dr. Túrós András vezetésével több megye sátrát keresték fel, s beszélgettek el az ünneplő polgárőrökkel. Akik látványos bemutatók sora mellett kulturális és sport programokon szórakozhattak, több, mint százan vérüket is adták, rászoruló embertársaik megsegítése érdekében. A nagy sikerű nyíregyházi rendezvény – köszönet a Telekomnak, Nyíregyháza Önkormányzatának, és a támogatóknak – az esti órákban ért véget.

Forrás: polgarorok.hu