Közlekedési tanácsaink az őszi időszakra

nike romaleos ii power lifting cheapbestselected.com
New Balance China Fake 580 MRT580DD click here now
Adidas Adizero Three Stripe Life, Adidas Adizero 8. 0 3 Stripe Life adidas adizero three stripe life, adidas adizero 8. 0 3 stripe life

52518.jpg

Az ősz beköszöntével rövidülnek a nappalok és ködösek, párásak, hidegek a reggelek. Ezek a tényezők nem csak a gépjárműveket, de vezetőiket is próbára teszik. Az autósoknak megfelelően fel kell készíteniük a járműveiket és saját magukat is a megváltozott látási és időjárási körülményekre azért, hogy elkerülhessék a balesetveszélyes helyzeteket.

A legtöbb problémát a szitáló esőtől, a lecsapódott párától, a lehullott levelekre eső csapadéktól és a munkagépek által az útburkolatra felhordott sártól csúszóssá váló utak jelentik. A romló látási viszonyok, a ködfoltok és a ködös útszakaszok ugyancsak komoly veszélyforrásnak számítanak. Az ősz jellegéből adódó változó körülmények nem csak a kevés gyakorlattal rendelkező vezetőket, de olykor a tapasztalt, rutinos sofőröket is próbára teszik.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy lassúbb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel megelőzhetőek a közlekedési balesetek! Kérjük, válasszák meg helyesen autójuk sebességét, tartsanak megfelelő követési távolságot, induljanak el kellő időben otthonról és legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben!

20071120latnilats12.jpg

A személygépkocsival közlekedők számos esetben csak az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzésére figyelnek, azonban az őszi közlekedés fontos kelléke a jól működő ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó-folyadék és a páramentesítő is.

Kiemelendő a kerékpár és a motorkerékpár jól működő világítása, a kifogástalan állapotban lévő fékrendszer, a fényvisszaverő eszközök használata és a kerékpáros, motorkerékpáros megfelelő öltözéke. Egy jól megválasztott, feltűnő színű ruha, valamint a különböző fényvisszaverő kiegészítők használata már korlátozott látási viszonyok között is jól láthatóvá teszik a bicikliseket, a motorosokat és a gyalogosokat egyaránt!

20071120latnilats10.jpg

Ezen alapvető tanácsok figyelembe vételével még a kritikusabb őszi időszakban is minimálisra csökkenthető a baleseti kockázat.

Minden járművezetőnek jó utat és balesetmentes közlekedést kívánunk!

Békéscsabai Városi Polgárőrség

Forrás: www.police.hu