A határon innen és túl is segítik a rászoruló gyermekeket, családokat!

nike romaleos ii power lifting cheapbestselected.com
New Balance China Fake 580 MRT580DD click here now
Adidas Adizero Three Stripe Life, Adidas Adizero 8. 0 3 Stripe Life adidas adizero three stripe life, adidas adizero 8. 0 3 stripe life

dscf0613_0.jpg

Mondják, ha az embert valami nagy trauma vagy betegség éri, ha szembe kell néznie a múlandósággal, akkor átértékeli az életét. Jobban odafigyel arra, mi az, ami igazán fontos, mi az, amiért érdemes és kell továbbélni. Valahogy így történt ez a csabai Bugyinszki családnál is: Tamás és Ildikó a férj betegsége óta, a csabai és határon túli rászorulók segítése mellett, egy aradi gyermekotthon megnyitásán fáradozik.

Bugyinszki Tamás és felesége, Ildikó már több mint tíz éve igyekszik segíteni a nehéz sorsú gyermekeken Békéscsabán, és a határ túloldalán is. Jó kapcsolatot ápolnak Böjte Csaba testvérrel, két saját gyermekük mellett hét keresztgyermekük van a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonaiból, ismerőseik révén pedig számtalanszor vittek adományt oda, ahol a legnagyobb volt a szükség. Közben dolgoztak, nevelték gyermekeiket. Valamint igen komoly szerepet vállaltak a Békéscsabai Városi Polgárőrség munkájában is. A családból már mindenki polgárőr, Tamás már 22-éve, hogy polgárőr, valamint alapítója és elnöke a Békéscsabai Városi Polgárőrségnek. Természetesen, ezt is csak társadalmi munkában a Békéscsaba Megyei Jogú Város közrendjének és közbiztonságának megóvása és javítása érdekében vállalta.

Aztán egy vírus – amit éppen egy segítő útján szedett össze Tamás – olyannyira ledöntötte a lábáról az életerős férjet, apát, hogy válságos lett az állapota, három hétig mély altatásban tartották. Felesége mellette volt, ápolta, szerette, bíztatta, hogy küzdjön, hitt a felépülésében és sokat imádkozott érte. Miután magához tért, Tamásnak újra kellett tanulnia járni, beszélni, de csodával határos módon – hitük szerint Isten segítségével – hetek alatt szinte teljesen rendbe jött. Ekkor átértékelték az életüket, elhatározták, hogy ezentúl igyekeznek szinte csak annak élni, ami mindkettejüket élteti, ez pedig a rászorulók, az árva gyerekek istápolása.

dscf0876.jpg
Barátok, ismerősök sokat segítenek:
Szitamax Kft. ügyvezetője Szabó Béla személyesen kiszállította az általa felajánlott adományt Aradra

Ismeretségi körük, támogatóik révén továbbra is segítik Békéscsabán a rászoruló családokat, emellett most önkéntesként, szinte minden szabadidejükben a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány aradi Szent Gizella gyermekotthonának megnyitásáért dolgoznak. Céljuk, hogy az otthon az aradi és környékbeli mélyszegénységben élő gyermekeket mielőbb be tudja fogadni. Sándor Tivadar atya közbenjárásával megvan az épület, a gyerekek fogadásához viszont fel kell újítani és be kell rendezni azt. Több mindent kaptak, még a saját konyhájuk felújítására vásárolt bútort is odavitték, de sok dolog hiányzik még. Bugyinszki Tamás és felesége beszélgetésünk közben elmeséli, milyen volt, amikor egyik keresztlányuk ballagott, és milyen volt, amikor egy gyermekotthon száz aprósága köszöntötte fel Tamást a születésnapján. Megtudom, hogy kincsként őrzik a gyerekektől kapott rajzokat , és hogy bár sokat dolgoznak az aradi gyermekotthon létrejöttéért, úgy érzik sokkal több az, amit ők szeretetben visszakapnak…

532952_359200207525203_1491612216_n_1.jpg
Megindító volt, amikor Tamást az otthon gyermekei születésnapján mind együtt köszöntötték

További információ:
Bugyinszki Tamásné
Telefon: +36-30/6452-167
E-mail: szentgizella.gyermekotthon@gmail.com