Gróf Széchenyi Antal (1867-1924) síremlékét már több éve rendszeresen ápolják a Békéscsabai Városi Polgárőrök és Böjte Csaba testvér Erdélyi Gyermekei.

nike romaleos ii power lifting cheapbestselected.com
New Balance China Fake 580 MRT580DD click here now
Adidas Adizero Three Stripe Life, Adidas Adizero 8. 0 3 Stripe Life adidas adizero three stripe life, adidas adizero 8. 0 3 stripe life

jpg_019.jpg

Gróf Széchenyi Antal császári és királyi kamarás, a főrendi ház örökös tagja, a vármegyei törvényhatósági bizottság tagja 1909-től 1924-ig a gyulai székhelyű Alsó-Fehér-körösi Ármentesítő Társulat elnöke volt. 1924. október 17-én váratlanul elhunyt. Holttestét hazaszállították, és Pósteleken, a kastélytól egy kilométerre fekvő nyilas erdőrészben helyezték örök nyugalomra, 1924. október 24-én.

gr_szechenyi_antal_csaladja_1910_1867-1924_96dpi.jpg

A gazdátlanul maradt kastélyt a környékbeliek elpusztították, berendezését széthordták, a parkot, de még a gróf nyughelyét sem kímélték meg. A sír környezete napjainkra teljesen elvadult. A feketegránit síremlék eltűnt, a kriptát feltörték és feldúlták. A segítőkész, határozott jellemű Gróf Széchenyi Antal nem kapott megbecsülést az utókortól.

jpg_022_0.jpg

A Békéscsabai Városi Polgárőrség járőrszolgálatai alkalmával ellenőrzi Békéscsaba külterületi részeit, így a Pósteleki területet is. A polgárőrök négy évvel ezelőtt egy szolgálatuk alkalmával fedezték fel Gróf Széchenyi Antal teljesen begazosodott, elhagyatott síremlékének megmaradt részét. A polgárőrök elhatározták, hogy minden évben a Gróf halálának év fordulóján október 17-én rendbe teszik a síremléket, majd Ünnepélyesen megkoszorúzzák azt.

jpg_024.jpg

Bugyinszki Tamásnak a Békéscsabai Városi Polgárőrség elnökének karitatív munkája során kiváló kapcsolata alakult ki, a Böjte Csaba testvér Árva gyermekeket nevelő Dévai Szent Ferenc Alapítványával. Ebben az évben Böjte Csaba testvér Kisíratosi Gyermekotthonának lakói küldték a megemlékezés koszorúját, és mécsesét Gróf Széchenyi Antal síremlékére!

jpg_036.jpg

Bugyinszki Tamás
elnök