Tanévkezdés! Vigyázzunk a gyermekekre!

nike romaleos ii power lifting cheapbestselected.com
New Balance China Fake 580 MRT580DD click here now
Adidas Adizero Three Stripe Life, Adidas Adizero 8. 0 3 Stripe Life adidas adizero three stripe life, adidas adizero 8. 0 3 stripe life

16004_2_2_iskolakezdes_1.jpg

Tanítási napokon reggel és a délutáni órákban nagyobb a gyermekbalesetek kockázata. A veszélyhelyzetet tovább növeli, hogy a „szabadságolási időszak” után jelentősen megnő a gépjárműforgalom a közutakon. Tekintettel a fentiekre fokozottabb figyelemmel, valamint iskoláskorú gyermekünk megfelelő felkészítésével jelentős mértékben csökkenthetjük a gyermekbalesetek bekövetkezését. Fontos tudni, hogy szeptember hónapban az iskoláskorú gyermekek veszélyeztetettsége magasabb az átlagnál. Ennek fő oka, hogy gyakorlatilag hosszabb idő után először jelennek meg a mindennapok közlekedésében, még él bennük a vakációhoz kötődő ”felszabadult” állapot, de a társakkal való találkozás öröme is csökkenti az életkornál fogva meg lehetősen alacsony szintű veszélyérzetüket.

523624_359227187490691_1235555793_n_0.jpg

A gyermekekre leselkedő veszély másik oldala, hogy a nyári szabadságokat követően a felnőttek is hirtelen tömegesen jelennek meg közlekedőként az utakon. A forgalomban részt vevő személygépkocsik száma ugrásszerűen megnövekszik, zsúfolttá válnak a belterületi utak, s így az autósok oldaláról jelentkező közlekedésbiztonsági kockázat is megnövekszik. Mindezekre tekintettel a tanévkezdet időszakában a polgárőrség kiemelt feladatának tekinti a legkisebbek és a legvédtelenebbek, azaz a gyermekek védelmét. A polgárőrség a rendőrséggel együtt már évek óta ebben az időszakban folytatja az egy hónapig tartó tradicionális tanévkezdeti kampányát, mely a lakosság köréből mindenkor egyértelműen kedvező visszhangot váltott ki. A kampány – a fokozott figyelemfelhívással, a veszélyek tudatosításával és polgárőr jelenléttel - hozzájárult ahhoz, hogy szeptemberben az iskolák környezetében, a tanítás megkezdése és befejezése időszakában halálos, ill. súlyos kimenetelű gyermek baleset hosszú évek óta nem történt.

iskolarendor02_1.jpg

Az alábbi tanácsainkkal a biztonságos és nyugodt tanévkezdéshez szeretnénk segítséget nyújtani a szülőknek.

- Mielőtt együtt útnak indulunk, beszéljük, illetve ismételjük át az alapvető közlekedési szabályokat!
- Járjuk be közösen az iskolába vezető útvonalat, és menet közben hívjuk fel figyelmet a lehetséges veszélyforrásokra!
- Gépjármű vezetőjeként, oktatási intézmény közelében vezessünk még körültekintőbben, és számítsunk az úttesten figyelmetlenül áthaladó diákokra!
- Ragaszkodjunk hozzá, hogy csak a tanításhoz nélkülözhetetlen eszközöket vigyék magukkal az iskolába!
- Ne kérkedjenek az okos telefonnal, táblagéppel, és ne hagyják őrizetlenül értékes tárgyaikat!
- Hívjuk fel gyermekünk figyelmét, hogy útközben ne álljanak szóba idegenekkel, ne üljenek be ismeretlenek autójába, és ne fogadjanak el tőlük különböző tárgyakat!
- Alakítsunk ki őszinte kapcsolatot, hogy baj esetén bizalommal fordulhasson hozzánk gyermekünk.
- Jó, ha már egészen fiatal korban tisztában van vele a gyermek, hogy probléma esetén bátran fordulhat a polgárőrhöz vagy egyenruhás rendőrhöz,
valamint ismerje az ingyenes segélyhívó telefonszámokat.
Rendőrség 107; Mentők 104; Tűzoltóság 105; Általános Segélyhívó 112.

A fenti tanácsok maradéktalan és következetes megtartása esetén minimálisra csökkenthető a gyermekekre leselkedő veszélyforrások száma.
Kérjük, fokozott figyelemmel legyenek a közlekedő gyerekekre!

vigyazz_gy.jpg

Bugyinszki Tamás
Békéscsabai Városi Polgárőrség elnök
Békéscsaba, Lencsési út 18. (Rendőrségi KMB. és Polgárőr iroda)
Telefonos Ügyelet napi 24 órában: +36-30-967-2750, +36-30-621-6626
E-mail: info@polgarorseg-bekescsaba.hu
Weboldal: www.polgarorseg-bekescsaba.hu